Wednesday, 6 March 2013

A grand entrance


There are two main entrances to Salts Mill, one off Victoria Road (see Monday's post) and the other on the south side, from the car park.  I would say many more people use the Victoria Road door, but perhaps in an effort to reverse that and encourage people to use the mill's designated car parks, the south side entrance has been considerably improved. It used to have a wooden ramp. There does not, at first glance, appear to be any disabled access now... but I went for a second look.... The disabled access to the lifts requires you to go through the open archway alongside this entrance, to the other side of the building. I didn't investigate further but, if you use a wheelchair, as long as you have strong arms or a strong chair-pusher prepared to go the extra distance, you should be OK! This new door does look a lot smarter, though the glass canopy appears to need scaffold poles to hold it up.  It needs better signage too. Perhaps it isn't finished yet after all - let's hope not.

4 comments:

  1. It sure is a grand entrance but as you say hopefully it has yet to be completed.I guess it is different from Salt's time.

    ReplyDelete
  2. The scaffolding posts are part of a new art installation - "Cross conceptualisation in Neo-structural concrete prosthetics" by the artist Wolfgang DiMonterrazite. I am surprised you didn't know that!

    ReplyDelete
  3. Very nice and I love the reflection.

    ReplyDelete
  4. I love the clouds in that lovely window! Good idea to protect the staircase with the clear cover. A beautiful spot this Mill.

    ReplyDelete

No WV here but I've enabled comment moderation on older posts so I don't miss any of your messages. I love reading them - thank you! And thanks for visiting my blog.